Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jánské Lázně 2012

16. 7. 2012

Ozdravný pobyt Janské Lázně 24.6.-4.7.2012

Pobyt v penzionu Horský Dvůr zajistila okresní organizace,jmenovitě předseda p. K.Hašek. Přihlášeno 48 seniorů,nejstarší seniorce bylo úctihodných 91 let (při odjezdu měla jedna paní závažné zdravotní potíže a proto s manželem nemohli odjet).

Cestou do Janských Lázní jsme navštívili zámek KUKS – velice příjemné zpestření cesty.

       Každý den začínal rozcvičkou v 7.30 za vysoké účasti – cvičení perfektně vedla p.Tomková zábavnou formou. Následovala snídaně v 8.00 a po snídani  se konaly procházky do okolí města.Po obědě byly na programu vycházky delší (Svoboda n. Úpou,Trutnov,Vrchlabí,Ćerná hora 1299m,Modrakamená bouda,Hofmanovy boudy,Krausovy boudy,výlet vláčkem do Pece p. Sněžkou na Kolínskou boudu,výlet vláčkem na Pomezní boudy, výstup na Sněžku 1602m  atd.) a to dle individuálního rozhodnutí členů. Po večeři byly většinou společenské akce. Pánové sledovali mistrovství Evropy ve fotbale, 4x se konal taneční večírek. K tanci a poslechu nám nádherně hrál p. Ludvík Petz. Pátý večírek organizovala majitelka ponzionu a byl zaměřen na Krkonoše (vyprávění a promítání filmů). Velice hezký také byl nedělní promenádní Lázeńský koncert. Ve WELLNESS studiu každý absolvoval 5 procedur (v ceně pobytu), další ze široké nabídky bylo možné si přikoupit. Celý pobyt zdokumentovala na profesionální úrovni naše dvorní fotografka Věrka Kouřilová na 723 fotografiích.

    Závěr:

1.Celková organizace ve vzájemné spolupráci majitelky p.Ivety Kornfelaové a Karla Haška neměla chybu.

2.Vyšlo nám počasí, které v horském prostředí bylo překrásné.

3.Je třeba poděkovat p. Tomkové za vedení cvičení, p.Petzovi za skvělou náladovou a taneční hudbu na večírcích, p.Kouřilové za průběžnou fotodokumentaci

  a p.Haškovi za skvělé organizační zajištění.

4.Všem účastníkům musíme poděkovat za pozitivní přístup ke všem společným i individuálním akcím, které tentokrát proběhly v naprosté pohodě.

5.Příští ozdravný pobyt v Janských Lázních je naplánován na období  18.6. – 28.6.2013.

                                                                      Za SPCCH Ing.J.Kašpárek 

 

                              

image_aspx.gif

 Akce se konala v rámci Grantového programu města Třebíče ,,Zkvalitnění a usnadnění života seniorů pohybem a vzděláváním."

 Foto v albu..